Все про користь варення із соснових шишок та протипоказання до прийому

Пряний запах соснового лісу – відмінна аромотерапія, соснові голки – чудовий засіб для ванн та препарат від застуди. А можна приготувати і смачний сосновий десерт – варення із молодих зелених шишок. Навіть офіційна медицина звернула увагу на властивості такого унікального продукту як варення із соснових шишок – користь та протипоказання, цілющі можливості та ефект «смачного» лікування особливо цікаві лікарям.

Варення з хвої  – що це ?

Варення вариться із звичайних шишок, зібраних із сосни. Звичайно, для його приготування вибирається молода сировина, яка відрізняється м’якістю. Такі шишки зазвичай ще зелені та легко продавлюються пальцем. Тільки тоді воно виходить їстівним — зі старих і твердих шишок таких ароматних і корисних ласощів не вийде.

Сьогодні таке варення легко можна купити. Є спеціальні сайти фермерських господарств, які практикують створення варення із сосни, бруньок, пагонів, а також варіння соснового меду. Ціна товару в цьому випадку буде близько 90 – 300 гривень за півлітрову баночку. Крім того, такий десерт можна придбати на багатьох фермерських ринках — зараз стало поширеним явищем пропонувати незвичайні десерти у вільному продажу. Тому варто пошукати соснове варення на полицях, де зазвичай продають мед, інші варіанти джемів та сухофрукти. Також таке варення іноді реалізується у великих торгових точках, які позиціонують себе як фермерські чи органічні. Якщо магазин торгує еко-продуктами, наприклад, молочкою з коротким терміном придатності, з великою ймовірністю тут буде і хвойний десерт.

Цікава тема : М’ята перцева лікувальні властивості та протипоказання

Цілюще соснове варення для дорослих

Лікарі впевнені: варення має унікальний склад, який дарує лише користь організму. Такий десерт багатий на вітамін С, аскорбінову кислоту та інші елементи, що забезпечують зміцнення організму. За рахунок цього варення здатне підвищувати імунітет і є відмінним засобом профілактики застуд, вірусних захворювань та бактеріальних патологій. У складі такого продукту є багато речовин та комбінацій корисних мікроелементів, які потрібні людині, зайнятій розумовою працею. Крім того, цей варіант десерту дозволяє швидко відновитися від стресів – воно допомагає вирівняти роботу нервової системи, нормалізує сон, підвищує настрій. У сосновому варенні є багато вітамінів, які називають вітамінами краси – представники групи B, фолієва кислота.

Вони відповідають за роботу статевої сфери, корекцію психоемоційних станів, тонус та здоровий колір шкіри, міцність нігтів тощо. Лікарі радять використовувати такий продукт постійно тим, хто страждає на захворювання судин – він може виводити холестеринові бляшки, стає засобом профілактики варикозу. Також десерт чистить печінку за рахунок наявного в ньому таніну, який організм людини сам не виробляє. Крім того, унікальне варення з хвойним смаком допомагає вирішувати проблеми дихальних шляхів, знімає набряки, захищає від хвороб зубів, стає засобом профілактики від збоїв у системі травлення.

Приймати для профілактики слід по 2-3 ст. в день.

Курс – 1-2 місяці 2-3 рази на рік.

Якщо хвороба вже вас настигла, то оптимально фітоварення додавати в теплий чай по 1 ст.л. і пити 3 десь у день.

Деякі представники офіційної медицини впевнені, що такий засіб забезпечує захист від раку, тому що перекриває кровообіг до злоякісних пухлин і купує дію вільних радикалів!

Лікуємо дітей смачним десертом

Смачні та незвичайні ласощі, звичайно ж, можуть сподобатися дітям. Проте лікарі радять дотримуватись певних правил, якщо ви захочете давати його малюкам! Маленьким дітям можна невелику кількість фітоварення (до 1 ч.л.) і не частіше за пару разів на день. Вживати можна як ложкою, так і додаючи в чай. При регулярному застосуванні воно стане профілактикою ГРВІ, оскільки дасть дитині необхідний запас вітамінів та посилить імунітет. Також його радять їсти потроху при кашлі, ангіні чи бронхіті. Дітям старше 7 років допускається давати такий десерт у трохи більших кількостях – дозування треба поступово підвищувати. Спочатку третина чайної ложки за добу, поступово доводити її до пари чайних ложок на день. І обов’язково треба відслідковувати небажані реакції, тому що алергія цілком можлива. Якщо вони з’явилися, слід припинити прийом засобу.

Вживання варення із соснових шишок при вагітності

варення із сосни

Приймати таке варення вагітним можна, але дуже обережно. Краще заздалегідь поговорити зі своїм лікарем на цю тему. Він же допоможе скласти дозування – але здебільшого воно буде, як у дітей: не більше 1-2 чайних ложок на день. Такий засіб майбутнім мамам добре підходить як з метою підвищити імунітет, так і як засіб від температури.

Протипоказання та шкода

Як і будь-якого іншого лікувального засобу, у такого варення є не тільки корисні властивості, але і свої протипоказання. Так, наприклад, обережно до нього ставиться радять людям із захворюваннями нирок. Крім того, варто відмовитися від його вживання тим, у кого відзначається гепатит у гострій формі. З обережністю слід використовувати його жінкам, що годують, і людям старше 60 років. Надлишок варення, якщо є його ложками, може призвести до розвитку головного та шлункового болю. Тому не варто ним зловживати – цілком достатньо 2-3 ст. в день.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *